Kunstenaar:Veldheer, Jaap

Stadshaven

Artikelnummer: p16 419.003
Onderwerpen: ,

Jaap Veldheer had kennelijk iets met de voormalige Zuiderzee (zie ook CO 419.001) of wellicht meer nog met Nederland zoals het ooit was of zoals Jaap dit wilde zien. Mogelijk is dit de haven van Medemblik of de binnenhaven van Zwolle. Het is in ieder geval en zeer fraaie aquarel met geen (water)verfstreek teveel. Ingetogen en toch rijk aan kleur met een bijna Breitneriaanse techniek om diepte in de voorstelling aan te brengen. Vermoedelijk is deze voorstelling te dateren rond 1900.

Afmetingen 34.5 × 24.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Veldheer, Jaap

Jaap Veldheer (naamvariant: Jacobus Gerardus Veldheer, signeerde soms als Jaap V.; monogrammeerde als: JGV, JV,  J.C.V. en J.V.) werd op 4 juni 1866 in Haarlem geboren en overleed op 18 oktober 1954 in Blaricum. Jaap Veldheer volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zelf werd hij later leraar van onder andere Jan Abraham Bakker, Teun Bakker, Jan Cornelis Bander, Frans Bosen, Rie Cramer, Ger Gerrits, Anna van Harinxma Thoe Slooten, Johan van Hell, Jacoba Theod...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veldheer, Jaap.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadshaven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.