Kunstenaar:Völlmer, Frans

Stadspoort Bergenop Zoom

Artikelnummer: p11 425.001

Ofschoon autodidact groeide Frans Vollmer tijdens zijn leven al uit tot een kunstschilder van formaat. Hij werd niet alleen als kunstenaar uitgedaagd door instituten als de Wageningse Universiteit om gebouwen met muurschilderingen te verfraaien maar talrijke bedrijven, particulieren en instellingen besloten om zijn werk ook deel te laten uitmaken van hun collecties. Maar Frans Vollmer was ook de kunstenaar die zeer precies stedelijke en dorpse kenmerken zorgvuldig weet vast te leggen. Deze stadspoort is er een sprekend voorbeeld van.

Afmetingen 27 × 38 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

olieverf / penseel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Völlmer, Frans

Frans Völlmer werd op 26 februari 1913 in Den Haag geboren en overleed op 24 februari 1961 in Wassenaar. Frans Völlmer was autodidact. Later werd hij wel leraar van Gerard Marchée en Tim Vredevoort. Völlmer was een zeer reislustig kunstenaar die echter vaak in en om Den Haag werkte. Aan Frans Völlmer kunnen vele kwalificaties worden gegeven: van monumentaal kunstenaar tot (wand)-schilder (onder andere zijn muurschilderingen in de Landbouwhogeschool Wageningen van zijn hand), tekenaar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Völlmer, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadspoort Bergenop Zoom'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.