Kunstenaar:Andréa, Cees

Station met stoomtrein

Artikelnummer: p17 370.001

Eén van de weinige pointilisten uit de Hollandse school. Zijn ‘points’ zijn zo grof dat er bijna sprake zou kunnen zijn van ruwharig pointilisme maar helaas bestaat dit begrip niet in de kunst, dus bij deze. Maar het geeft wel de uniciteit van Kees Andrea aan als eigenzinnige kunstenaar. Dit werk van hem beschrijvend in één woord is moeilijk: ‘geheimzinnig’ past het best. Komt de trein net aan? Staat hij al stil langszij het perron? Vertrekt hij juist? Elke kijker zal zijn eigen gedachte er bij hebben. Een gedachte die bij thuiskomst een andere zal zijn als ’s morgens tijdens het vertrek van huis naar …… .

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Andréa, Cees

Cornelis (Kees) Andréa (naamvariant: Cornelis Andrea; signeerde vaak met K. Andréa) werd in Den Haag geboren op 3 februari 1914 en stierf daar ook op 7 juli 2006. Andrea volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkte zowel in Den Haag als in Hongarije en Spanje. Ook werkte hij enige jaren op de eerste Nederlandse Vrije Studio (o.l.v. Francis d'Erdely en Chris de Moor). Cees Andrea richtte samen met Livinus van de Bundt omstreeks 1938 de...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Andréa, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Station met stoomtrein'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.