Storm op zee

Artikelnummer: CO 012.348

Dit zeegezicht (Storm op zee) – want het is de titel die van der Avoort aan deze creatie gaf – stamt eveneens uit de 90-er jaren. Hij was toen de figuratieve weg compleet kwijt. Niet verrassend in een periode dat veel van zijn collegae figuurlijk meer ruzie maakten met verf dan zich druk over hun voorstellingen. Wel samengevat onder de noemer van abstract expressionisme. Ook Herman experimenteerde naar hartelust maar viel steeds weer terug op het denken en handelen van de CoBrA-groep zij het meer terughoudend.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Storm op zee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.