Kunstenaar:Meys, Louis

Straat in onbekende stad

Artikelnummer: CO 2035.002

Ofschoon we niet weten waar dit (stads-?)dorpsgezicht zich bevindt, is het vermoedelijk ergens in Zuid-Frankrijk waar hij langere tijd woonde en werkte als kunstenaar (wellicht in de buurt van zijn Franse atelier?).

Alhoewel de RKD hem de operationele suffixen toedicht van graficus naast die van industrieel ontwerper, schilder en tekenaar, vinden we slechts sporadisch grafisch werk van hem in het publieke domein maar evenmin tekeningen.

Wij twijfelen of dit werk een litho of een pentekening is. Wie verlost ons van deze twijfel?

 

Afmetingen 12.6 × 17.6 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Tekening

OI-inkt

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Meys, Louis

Louis Meys (naamvarianten: Louis Meijs, Ludovicus Theodorus Johannes Meys, Ludovicus Theodorus Johannes Meijs) werd op 31 maart 1902 in Scheveningen geboren en overleed op 17 november 1995 in Wassenaar. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Later gaf hij zelf weer les aan Meinert Volkers als leraar aan de Haagse Akademie. Naast graficus was hij actief als industrieel ontwerper, schilder, tekenaar en galeriehouder (Kunstzaal Louis Meijs)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meys, Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Straat in onbekende stad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.