Kunstenaar:Bron, Louis

Straatverkoper met ezel

Artikelnummer: CO 094.001

Een Spaans – bijna Moors – tafereel van Louis Bron. Zeer knap en uiterst gedetailleerd gegraveerd. De vracht op de ezel laat zich raden: water? wijn? olijfolie? In ieder geval een handeltje waarmee de ezeleigenaar bepaald niet rijk mee zal zijn geworden gezien het sjofel geklede gezinnetje? / klanten? bij de pakezel. Kijkende naar deze gravure doet ook onvermijdelijk de vraag oproepen of Louis Bron ooit zelf in Spanje is geweest. Van Louis Bron zijn overigens ook enkele olieverven bekend met vrijwel identiek opgetuigde pakezels in ongeveer dezelfde houding. Kennelijk was hij in een soort van Spaanse ‘pakezel-fase’ en gebruikte hij zijn ideeën / beelden meerdere keren zowel op doek als bij het graveren.

Afmetingen 35 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Bron, Louis

Louis Bron (naamvariant Loukie Bron, Jean Louis Bron, Jean Louis Henri Bron) werd op 6 juli 1884 in Den Haag geboren en overleed op 2 januari 1959 in Leiden. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Berend Adrianus Bongers en Frits Jansen. Later nam Hermina Geertruida Sauerbier les bij hem. Als kunstenaar werkte hij onder ander in Den Haag, Delft,  Reeuwijk, Kaag (Alkemade), Woudrichem en  Veere. Louis Bron w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bron, Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Straatverkoper met ezel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.