Kunstenaar:Bolte, Han

Strand en duinen

Artikelnummer: p16 524.001
Onderwerp:

Deze aquarel van Han Bolte van de Hondsbossche Zeewering getuigt van zijn superieure vakmanschap (in elk opzicht). Vlakverdeling, accenten, kleurgebruik, weersgesteldheid et cetera harmoniëren met elkaar zonder enig overdrijven. Als voorbeeld moge gelden de schijnbare achteloosheid van de wolkenpartijen. Nauwelijks aangezet – zoals de Hollandse traditie van schilderen van wolken zo ongeveer dicteert – maar toch automatisch een gevoel oproepend van een naderende depressie, onderstreept zijn vakmanschap. Waar de Weissenbruchen van deze wereld de naam hebben, zou eens wat  vaker aandacht besteed dienen te worden aan deze bijna vergeten kunstenaar.

Afmetingen 32 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Bolte, Han

Han Bolte (naamvariant: Hendrik Pieter Bolte) werd op 11 september 1906 in Amsterdam geboren en overleed op 11 juni 1989 ergens in Frankrijk. Hij volgde een opleiding aan het Tekeninstituut Piersma in Amsterdam en volgde daarnaast lessen bij Nico Baak. Han Bolte was primair restaurateur (verbonden aan het Frans Hals museum) en daarnaast ook kunstschilder, aquarellist en pentekenaar. Van hem zijn zowel portretten, stadsgezichten, stillevens als figuurvoorstellingen bekend. Bolte wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bolte, Han.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Strand en duinen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.