Strandleven

Artikelnummer: p3 231.046
Onderwerpen: ,

Nogmaals de veeltekenaar, veelkunner en creatieve kunstenaar Cor Noltee. Hij zwierf niet alleen van natuurgebied naar landstreek om alles wat hij zag en de moeite waard vond vast te leggen maar had daarnaast zeker ook oog voor de recreërende medemens. Een gepastelleerd voorbeeld: strandplezier van in de branding spelende kinderen. Maar Cor Noltee kon het desondanks niet nalaten om ook hier de Nederlandse dynamiek te accentueren in de vorm van vage bedrijvigheid op zee.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Strandleven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.