Kunstenaar:Krug, Han

Strandplezier

Artikelnummer: CO 418.001
Onderwerpen: ,

Een vlugge schets (als geheugensteun?) van een begenadigd kunstenaar (voor een later werk?). Han Klug de creatieve tekenaar maar ook de hardwerkende boek-illustrator. Zelfs in deze eenvoudige tekening wordt geen element vergeten. Tenten (om in om te kleden), bootjes, windschermen. Moeders met kinderen, maar ook kinderen die zichzelf weten te vermaken in het zand en bij de branding. En passant worden ook kleurenschema’s vastgelegd zonder gebruik van de bijna spreekwoordelijke toelichtende teksten bij veel collega-kunstenaars.

Niet gesigneerd (afkomstig uit atelier-nalatenschap)

Afmetingen 25 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

Krug, Han

Han Krug (naamvariant Johannes Krug; monogrammen: HK en H.K. boven elkaar, aaneen) werd op 21 december 1890 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 20 maart 1977. Hij volgde een kunstzinnige opleiding op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Krug was voornamelijk in de regio Den Haag als kunstenaar actief. Veelzijdigheid was zijn visitekaartje als kunstenaar: aquarellist, illustrator, schilder, graficus, (pen)-tekenaar, pastellist, etser, lithograaf, vervaardiger van hou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Krug, Han.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Strandplezier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.