Strobilanthus Dyerianus

Artikelnummer: p42 1626.001

Joop was primair kunstenaar die zich liet inspireren door groepen / kunststromingen als De Stijl e.d. en vond daarin dan ook zijn kunstzinnige imago / bevrediging. Maar kennelijk was hij daarnaast ook vakman / kunstenaar. Onder het semi-pseudoniem Johannes Vreugdenhil ontpopte hij zich daarnaast ook als traditioneel vakman. Hier een meer dan geslaagd voorbeeld daarvan. Gezien de annotatie vervulde hij een (betaalde?) (serie)opdracht (voor wie of wat?). In ieder geval blijkt hij een meer dan geslaagde aquarellist waar het planten en bloemen betrof.

 

Afmetingen 30.5 × 49 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Vreugdelhil, Joop

Joop Vreugdenhil (naamvariant: Johannes Vreugdenhil; monogrammeerde als JV, JV ineen, de ''V' diagonaal in de 'J' en vervolgens samen in een vierkant) werd op 18 juli 1904 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 28 april 1969. Joop volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en was er leerling bij Henk Meijer (1884-1970). Vreugdenhil was graficus, schilder, tekenaar en lithograaf van stillevens, abstracties en naaktfiguren. Als kunstenaar was hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vreugdelhil, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Strobilanthus Dyerianus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.