Kunstenaar:Nodelijk, Corjan

Surrealistisch gezicht

Artikelnummer: p23 770.001

Ofschoon Corjan Nodelijk vandaag-de-dag vooral bekendheid geniet vanwege zijn (dier- / vogel-georiënteerde) objecten – gemaakt van de meest uiteenlopende materialen – is het des te meer verrassend om hier een zeer bijzondere tekening van zijn hand te kunnen bewonderen; tekeningen waarmee hij aanvankelijk zoveel lof oogstte tijdens zijn opleiding aan de academie maar later in zijn leven als kunstuiting feitelijk verwaarloosde. Het is dan ook dubbel jammer dat hij zich veel minder in tekenrichting als kunstenaar heeft ontwikkeld en zich vooral toelegde op het creëren van objecten.

Afmetingen 19.3 × 22.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood, aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Nodelijk, Corjan

Corjan Nodelijk werd in 1962 in Dordrecht geboren. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en studeerde er cum laude af in tekenen en schilderen Hij is vooral bekend om zijn figuurvoorstellingen en landschappen. Corjan heeft een eigen atelier in Badhoevendorp.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nodelijk, Corjan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Surrealistisch gezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.