Tekenende handen

Artikelnummer: CO 512.004

Is Maurits Escher vooral een mathematische wonderboy of eerder een ultieme kunstenaar. Wij denken beide! Iemand die gezichtsbedrog (ook wel optische illusies genoemd) tekentechnisch zo weet te vertalen dat wat je ogen te zien krijgen door je hersenen compleet anders geïnterpreteerd wordt, moet wel een unieke combinatie van èn α- èn β-begaafdheden in zijn genen verenigen. Escher was zo iemand! Maar een combinatie van α en β én een onnavolgbare, superieure fantasie is volstrekt uniek. Daarom vooral is Escher wereldwijd ‘beroemd’ geworden en schamen wij ons er niet voor om ook een superieure poster van één van zijn beroemdste werken ‘de tekende handen’ in onze verzameling op te nemen.

Formaat oorspronkelijk werk: 28 x 33.

Afmetingen 54 × 45.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

poster

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Escher, Maurits Cornelis

M.C. Escher (naamvariant: Maurits Cornelis Escher; monogram MCE) werd op 17 juni 1898 in Leeuwarden geboren en overleed op 27 maart 1972 in Laren Nh.. Escher volgde kunstzinnige opleidingen bij E.W. van der Haagen (o.a. linoleumsnijden), aan de Technische Hogeschool in Delft (niet voltooid) en aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem. Hij was leerling bij Samuel Jesserun  de Mesquita en oefende later zelf grote invloed uit op Jan Giesen. Als kunstenaar w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Escher, Maurits Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tekenende handen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.