Kunstenaar:Israëls, Jozef

Terug van de markt

Artikelnummer: GR 144.006

Een uitzonderlijk complete ‘voorstudie’ in gemengde techniek uitgevoerd van de nog niet zo lang geleden (in 2015) geveilde olieverfversie door William Bunch Auctions & Appraisals (in Chadds Fored US). De aankoper is bij ons niet bekend. Door deze voorstudie te vergelijken met de definitieve versie blijkt andermaal dat Jozef Israëls bepaald niet als kunstschilder over één nacht ijs ging.

Afmetingen 20 × 29.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Israëls, Jozef

Jozef Israëls (naamvariant: Josef Israëls; speudoniem: J. Maalman) werd op 27 januari 1824 in Groningen geboren en overleed op 12 augustus 1911 in Den Haag. Jozef Israëls wordt tot de Haagse School gerekend. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, aan de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten en aan de Rijksacademie van Beelden de Kunsten beide in Amsterdam en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Op 11-jarige leeftijd volgde hij al zijn eerste tekenlessen bij J...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Israëls, Jozef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Terug van de markt'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.