Theo van Hoytema

Artikelnummer: COL 905.002
Onderwerp:

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (zie onder andere ook COL 310.008). Deze werd uitgegeven door het Gemeentemuseum Den Haag. Een terecht initiatief, want het werk van Hendrik Johannes Haverman – ofschoon heden ten dagen half vergeten – boeide en boeit nog steeds. En of het nu komt door zijn manier van tekenen of aquarelleren dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of personen: eenieder zal dat anders beleven.

Afmetingen 10.5 × 15 cm
(Ansicht)kaart

niet gelopen, z.w.

Genootschap

Ansichtkaartcode

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.b.

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Haverman, Hendrik Johannes

Hendrik Johannes Haverman (monogrammeerde als HJH) werd op 23 oktober 1857 in Amsterdam geboren en overleed op 11 augustus 1928 in Den Haag. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Hij volgde onder andere lessen bij August Allebé, Henricus Johannes Plaat, Jean François Portaels, Hendrik Valkenburg, Charles Verlat en Barend Wijnveld. Op latere l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haverman, Hendrik Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Theo van Hoytema'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.