Tjeerd Bottema – Mijn leven

Artikelnummer: BI 998.246
Onderwerp:

Ofschoon ‘nog’ niet even beroemd als vele van zijn (voormalige) kunstbroeders / landgenoten zal ooit met respect worden gesproken over Tjeerd Bottema, de alleskunner [cartoonist, etser, graficus, illustrator, onderwijzer, pen- en politiek tekenaar, (plateel- en wand)schilder en reclameontwerper]. Deze publicatie geeft een perfect overzicht van deze veelkunner. Lykele Jansma sloot haar inleiding van deze door haar verzorgde publicatie als volgt af te bevestiging:

De veelzijdigheid van Tjeerd Bottema – die ook nog reclameprenten en karikaturen maakte – is misschien wel het meest bewonderenswaardige. Natuurlijk kan men kritiek hebben op zijn werk en zeggen dat niet alles van even grote allure is. Geldt dat niet voor elke kunstenaar? Ten onrechte heeft men de spotprenten in de Ware Jacob van de periode 1904-1906 aangezien voor prenten van Tjerk (zijn broer). Dat heeft als oorzaak dat de beide broers een tijdlang bijna op dezelfde wijze signeerden. Tjeerd Bottema is daarom door een misverstand niet voldoende erkend als karikaturist.

Samenstelling collectie

Uitgever

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tjeerd Bottema - Mijn leven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.