Toegangsdeur onder geboomte

Artikelnummer: CO 381.004

Ofschoon de kerkdeur op deze voorstelling uitnodigend openstaat, oogt de sfeer tegelijkertijd bedreigend en weinig gastvrij. Wilde Van ’t Hoff hiermee de Januskop (ondersteuning èn repressie) van het geloof tot uitdrukking brengen? Dat zullen we nooit te weten komen. Elke toeschouwer van dit werk zal het op een geheel eigen wijze beleven. Maar los van de mogelijke allegorie die deze ets wellicht wil uitbeelden, stellen we hoe-dan-ook de grafische kwaliteiten van Adriaan van ’t Hoff wederom vast.

Afmetingen 32.5 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Grafiek

(droge naald)ets

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., slecht- / on(leesbaar), toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Hoff, Adriaan van 't

Adriaan van 't Hoff (naamvarianten: Adrianus Johannes van 't Hoff; Adriaan Joh. van 't Hoff; Anthonius van 't Hoff; signeerde wel met A.J. van 't Hoff) werd op 7 december 1893 in Den Haag geboren en overleed op 15 november 1933?/39? in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van David Bautz, Willem Adrianus Grondhout en Frits Jansen. Als kunstenaar was hij jarenlang zowel werkzaam in De Haag als in Duitslan...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoff, Adriaan van 't.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Toegangsdeur onder geboomte'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.