Kunstenaar:Dicke, Otto

Touwslagers aan het werk

Artikelnummer: p3 060.004

De begenadigde Dordtse tekenaar Otto Dicke legde in tekeningen vele diverse gebeurtenissen en activiteiten vast. Met deze tekening vertelt hij iets over het oude beroep van touwslager dat vooral veel in Dordrecht (en andere havensteden) werd uitgeoefend. Het is meer dan knap dat met slechts een paar ‘willekeurige’ lijntjes Otto Dicke zo precies het inmiddels verdwenen beroep van touwslager wist vast te leggen.

Afmetingen 35 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Touwslagers aan het werk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.