Kunstenaar:Eyck, Charles

Triomfboog

Artikelnummer: CO 652.005

Het werk van Charles Eyck leent (en leende) zich uitstekend voor multiplicering en dus verspreiding onder kunstliefhebber en andere belangstellenden. Hier een sprekend voorbeeld. Meestal waren de kopie- of drukformaten bescheiden dan wel onderdeel van andere publicaties zoals boeken. Hier echter zien een groot (en groots) werk van een niet nader te duiden triomfboog. Het lijkt op een kruising van de Brandenburger Tor in Berlijn en de Arc de Triomphe in Parijs.

Afmetingen 42 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Eyck, Charles

Charles Eyck (naamvarianten: Charles Eijck, Charles Hubert Eijck; signeerde als Eyck) werd op 24 maart 1897 in Meersen (Limburg) geboren en overleed op 2 augustus 1983 in Nuth. Hij was getrouwd met de Zweedse schilderes Karin Meyer (Karin Eyck). Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende kunsten in Amsterdam. Hij was er leerling bij Anton Derkinderen, Jan van Puyenbroek en Nicolaas van der Waay. Later werd h...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Eyck, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Triomfboog'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.