Twee dromende vrouwen

Artikelnummer: p26 864.010
Onderwerpen: ,

Jan de Vries beschikte over een zeer ruim kunstenaarspalet en was bij leven dan ook erg succesvol. Van aquarelleren tot lithograferen: hij draaide er aantoonbaar zijn hand niet voor om. Deze buitengewoon fraaie gouache – geschilderd op hardboard – is misschien wel één van zijn fraaiere producten. Zonde dat deze van oorsprong Dordtse kunstenaar geheel in de vergetelheid is geraakt. Hij verdient meer.

Afmetingen 21 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Vries, Jan Philippus A. de

Jan Philippus Augustus de Vries werd op 22 december 1904 in Dordrecht geboren en overleed in 1995 in Apeldoorn. De Vries volgde - voor zover bekend - geen specifieke kunstzinnige opleidingen aan academies. Wel volgde hij les bij J. Van Vugt, bij C.J. Rovers en bij Agnes Canta in Rotterdam (daar behaalde hij zijn LO-akte handtekenen). Hij stond bekend als tekenaar, schilder, aquarellist en illustrator maar ook als musicus, dichter en leraar tekenen. Zijn kunstuitingen concentreerden zich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Jan Philippus A. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee dromende vrouwen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.