Kunstenaar:Verwey, Kees

Twee getekende portretten uit de reeks ’30×1′ I (Op Kunstb 1965)

Artikelnummer: CO 502.006
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Kees Verwey genaamd Twee getenede portretten uit de reeks ’30×1′ I opgenomen in jaargang 1965 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Verwey, Kees

Kees Verwey werd (naamvariant: Kees Verweij; monogrammeerde als K.V. of KV) op 20 april 1900 in Amsterdam geboren en overleed op 23 juli 1995 in Santpoort. Kees Verweij was zowel van H.P. Berlage als van Albert Verwey een volle neef. Hij volgde opleidingen aan de School voor Kunst en Kunstnijverheid in Haarlem en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij bekwaamde zich verder als kunstenaar als leerling van Henri Frédéric Boot, Johannes Hendrik Jurres en Samuel Jesserun ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verwey, Kees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee getekende portretten uit de reeks '30x1' I (Op Kunstb 1965)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.