Twee juppen

Artikelnummer: CO 858.002
Onderwerp:

Dit bijzondere product (een opgelegd beeld met een melkachtige plaat perspex als ondergrond) lijkt gemaakt met behulp van een computer / spuit-printmachine. Omdat Dirk Hidde Nijland al in 1955 stierf, ligt het voor de hand om te veronderstellen dat er van een stijlachtig tekening (of houtsnede?) van hem eerst een digitale kopie werd gemaakt door derden om deze vervolgens een computerbewerking te doen ondergaan om daarna met behulp van een spuit-print machine deze te doen reproduceren.

Afmetingen 30 × 30 cm
Afwerking

achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef), snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

Stijl

,

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Nijland, Dirk Hidde

Dirk Hidde Nijland [naamvarianten: Dirk Nijland, Dirk A. Hidde Nijland; monogrammeerde als DN, als DHN (ook in een rechthoekje geplaatst of ineen) of als ND (of ineen)] werd op 2 april 1881 in Dordrecht geboren en overleed op 27 maart 1955 in Santpoort of Bloemendaal? Hij was de zoon van Hidde Nijland. Dirk Hidde volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en aan de Akademie voor Beeldende kunsten in Rottterdam. Hij was leerling bij onder andere Ant...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nijland, Dirk Hidde.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee juppen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.