Twee ruiters in gevecht

Artikelnummer: p17 530.001

Wat een fantasie! Wat een agressie! Deze voorstelling doet denken aan vroeg middeleeuwse gevechten van man-tot-man maar zeker ook aan Romeinse volks’spelen’ (geef het volk brood en spelen). Opvallend is dat er hier sprake is van negers en niet van blanke gladiatoren of ridders. Vermoedelijk werd Luijt hiervoor geïnspireerd door zijn verblijf in Zuid-Afrika. Ook de vorm en versiering van de schilden doen aan Afrika denken evenals het feit dat de robuuste lans is vervangen door een slanke speer.

Afmetingen 41 × 37.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Luijt, Arie Martinus

Arie Martinus Luijt (naamvarianten: Thies Luijt, Arie Martinus Luyt, Arie Marinus Luyt, Thies Luyt; singneerde met A.M. Luijt) werd op 24 april 1879 in Sliedrecht geboren en stierf in Wassenaar  op 8 juli 1951. Hij werd opgeleid aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Académie Julian in Parijs. Luijt bekwaamde zich als leerling verder bij Frits Jansen, Roland Larij en Jules Joseph Augustin Laurens. Arie Martinus werkte achtereenvolgens in Dordrecht, Den Haag, Parijs,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Luijt, Arie Martinus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee ruiters in gevecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.