Twee stieren

Artikelnummer: p20 531.001

Een zeer fraai litho van een begenadigd kunstenaar. De stijl van werken als lithograaf doet sterk denken aan die van Picasso. En volgens sommige ‘beter dan’. Maar helaas Ploos van Amstel is nauwelijks bekend en Picasso werd wereldberoemd. Een voorzichtig bewijs dat kunst meer met marketing te maken heeft dan de heersende kunstelite wil toegeven? In ieder geval is hier zonder meer sprake van een topproduct.

Afmetingen 44.5 × 34.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Ploos van Amstel, Jaap

Jonkheer Jaap Ploos van Amstel [naamvariant: Jaap (Jonkheer) Ploos van Amstel maar meestal zonder voornaam] werd op 3 november 1926 in Bussum geboren. Hij was van adellijke komaf. Ploos van Amstel werkte zijn gehele leven als kunstenaar in Nederland (Bussum, Haarlem, Artis / Amsterdam waar hij vooral veel tekende). Ploos van Amstel volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam (kreeg daar onder andere les van Oskar Kokoschka), aan het Rij...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ploos van Amstel, Jaap.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee stieren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.