Kunstenaar:Sluiter, Willy

Twee zwervers door de grote wereld

Artikelnummer: CO 289.005

Een heerlijk, spannend en tegelijkertijd leerzaam (in topografisch opzicht) jongensverhaal geschreven door Henri van Wermeskerken en geïllustreerd door Willy Sluiter (die zowel de omslag als het binnenwerk verzorgde). Bijzonder aan de vele tientallen illustraties (8 grote, 12 middelgrote en 44 kleine illustraties) is dat het feitelijk om losse plaatjes gaat die de lezer zelf diende in te plakken.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee zwervers door de grote wereld'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.