Kunstenaar:Kloos, Cornelis

Tweetal

Artikelnummer: CO 1296.006
Onderwerp:

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Cornelis Kloos bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel II) van Cornelis Kloos: Tweetal.

Meer informatie:
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Kloos, Cornelis

Cornelis Kloos werd op 11 november 1895 in Rotterdam geboren en overleed op 8 april 1976 in Den Haag. Kloos volgde een technische opleiding aan de Technische Universiteit te Delft en kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Hans Hofmann Schule für Bildende Kunst in München. Hij was daarnaast onder andere leerling bij André Lhôte in Parijs. Later gingen Otti Henkemans en Elisabeth Sciarone weer bij hem in de leer. Begin 20ste eeuw werd hij aangest...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kloos, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tweetal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.