Kunstenaar:Hendriks, Arend

Uitzicht uit raam,

Artikelnummer: CO 565.004
Onderwerpen: , ,

Arend Hendriks was niet alleen een begaafd etser maar ook een gedreven kunstenaar die op alle mogelijke manieren trachtte zijn kennis en kunde te verspreiden. Hij schreef daarvoor zelfs een leerboek met als titel ‘Etsen, handleiding voor het etsen op koper en zink’ uitgegeven door ‘Arti’ in Alkmaar. Deze ets toont niet alleen zijn vakmanschap maar zeker ook zijn manier van kijken als kunstenaar. Alles wat hij zag, was voor hem een voldoende prikkel om het vast te leggen. Deze in feite simpele voorstelling van een blik door een raam met daarachter een rommelige tuin en een allesoverheersende boom geeft eens te meer aan met welk een gedrevenheid en vakmanschap Hendriks aan het werk sloeg.

Afmetingen 24 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Hendriks, Arend

Arend Hendriks werd op 31 oktober 1901 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1951 in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijkskweekschool in Haarlem tot onderwijzer incl. de opleiding LO tekenen. Ook volgde hij daarna nog een MO-opleiding Tekenen aan het Haagse Teekeninstituut. Maar primair was hij als kunstenaar vooral autodidact. Wel was hij een tijdje leerling bij Marinus Arend van Heuven. Hendriks werkte als kunstenaar in zowel Amsterdam als Haarlem, Den Haag, Wassen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hendriks, Arend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Uitzicht uit raam,'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.