Vaas met asters en margrieten

Artikelnummer: p1 231.069

Cor Noltee schilderde vele, vele stillevens in een onuitputtelijke variatie van bloemensoorten, vazen, achtergronden en grootten. Of het nu amaryllissen, anjers, zonnebloemen, asters, margrieten of veldbloemen waren, elke individuele bloem kreeg een eigen gezicht. Zelfs de potterieën en vazen kregen steeds weer een eigen accent qua kleur, lichtreflectie en vorm.

Afmetingen 51 × 71 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, reverse

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vaas met asters en margrieten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.