Kunstenaar:Ouborg, Piet

Vader en zoon (Op Kunstb 1968)

Artikelnummer: CO 867.002

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Piet Ouborg genaamd Vader en zoon opgenomen in jaargang 1968 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Overig

Diversen

(boek)illustratie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Uitgever

Vindplaats origineel

Ouborg, Piet

Piet Ouborg (naamvariant: Pieter Ouborg) werd op 10 maart 1893 in Dordrecht geboren en overleed op 3 maart 1956 in Den Haag. Op zich was Piet Ouborg als kunstenaar autodidact maar (om den brode?) haalde hij in Soerabaja zijn Lagere Akte Tekenen, in Den Haag zijn Middelbare Akte Tekenen en uiteindelijk volgde hij toch in Amsterdam nog enkele aanvullende teken- en schilderlessen. Piet Ouborg was als kunstenaar onder andere werkzaam in Nederland (Dordrecht, Haarlem, Amsterdam, Den Haag), I...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ouborg, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vader en zoon (Op Kunstb 1968)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.