Van der Avoort jr anno 2019

Artikelnummer: CO 012.367

Van der Avoort heeft zich andermaal vereenzelvigd als hoofd getooid met pet. Meerdere ‘zelfportretten’ (hij noemde dit werk destijds zelf een ‘zelfportret’) verlieten inmiddels al zijn atelier, in vele kleurcombinaties, vormvarianten en gezichtsexpressies. Herman van der Avoort is zo gepreoccupeerd door hoofddeksels (hij bezit er zelf dan ook ook vele tientallen) dat de drang om ook zijn eigen portret met pet en al te schilderen bijna pathetisch kan worden genoemd.

Afmetingen 59.5 × 79.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Van der Avoort jr anno 2019'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.