Van Gogh en Nuenen

Artikelnummer: BI 998.222

100 Jaar nadat Vincent van Gogh weer bij zijn ouders – zijn vader was in die tijd dominee in Nuenen – in te trekken was een belangrijk gegeven om in 1983 tot deze publicatie te komen. Ton de Brouwer dé Van Gogh expert bij uitstek tekent voor deze uitgave. In maart 1998 beleeft de uitgave een tweede druk waarvan deze er één is.

Deze publicatie geeft een meer dan compleet beeld van de Nuenense gemeenschap en de invloed ervan op de kunstschilder Vincent van Gogh.

Samenstelling collectie

Uitgever

Gogh, Vincent van

Vincent van Gogh (naamvarianten: Vincent Van Gogh, Vincent Willem van Gogh) werd op 30 maart 1853 in Groot-Zundert geboren en overleed op 29 juli 1890 in Auvers-sur-Oise. Ofschoon voornamelijk autodidact volgde hij tussentijds enkele lessen aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel en verbleef hij een jaar aan de Académie Common in Parijs. Zowel bij Constant Huysmans als Anton Mauve volgde hij les; later telde hij onder zijn eigen leerlingen onder andere Antoine Philipe Fumée, Anton Kerssemak...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gogh, Vincent van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Van Gogh en Nuenen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.