Kunstenaar:Dom, Pol

Van herdersjongen tot diamantkoning (Hans Dominik)

Artikelnummer: CO 557.009

Een soort van Bob Evers-boek maar dan voor de jongere lezer vanaf 10 jaar. Bol van het avontuur, geschreven in de taal die jonge schavuiten van die leeftijd gebruikten. Maar naast spannend is dit boek zeker ook opvoedkundig-leermeesterig. Op meerdere plaatsen in het boek herkennen we de zich ontwikkelende ontwikkelingshulp-gedachten van vandaag-de-dag. Maar dan op een natuurlijke wijze onder de aandacht gebracht, los van het hedendaagse drammerige toontje.

Het boek vertoont serieuze gebruikssporen tot bijna stukgelezen toe; begrijpelijk voor een zo spannend boek.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dom, Pol

Pol Dom (naamvarianten: Paul Louis Charles Dom, Paulus Ludovicus Carolus Dom; signeerde met 'Pol Dom' of met het monogram PD) werd in 1936 Nederlander terwijl hij als Belg op 4 juni 1885 in Antwerpen werd geboren. Hij stierf in Den Haag op 26 februari 1978. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voor Betsy van Gelder was hij later dé leraar. Pol Dom was als kunstenaar zowel in Antwerpen en Brussel als in Laren Nh., Den Haag en Rijswijk actief. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dom, Pol.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Van herdersjongen tot diamantkoning (Hans Dominik)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.