Kunstenaar:Dicke, Otto

Van Sinterklaas tot Sintemaarten

Artikelnummer: CO 060.006
Onderwerpen: , ,

(volks)Verhalen, sprookjes, legenden, volksgebruiken en jaarfeesten worden in dit boekwerk knap vastgelegd of bewerkt door Marijke van Raephorst. Maar de kracht van deze uitgave ligt toch vooral in de uiterst fascinerende tekeningen van de hand van Otto Dicke. Weergaloos weet hij van elke tekening een kijkfeest op zich te maken die de teksten als het ware doen verbleken. Ruim zestig verhalen worden er in deze bundel bewerkt en niet van de minsten (Harriet Laurey, Jeanne Blokland, Selma Lagerlöf, Jules Supervielle, Ruth Sawyer, An Rutgers van der Loef, Luise Rinser, U. Namgalis, Godfried Bomans e.v.a.). Een waar hoogtepunt, deze verhalenbundel!

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

,

Uitgever

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Van Sinterklaas tot Sintemaarten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.