Kunstenaar:Verwey, Kees

Veldbouquet met fles en glas wijn

Artikelnummer: CO 502.001

Een buitengewoon fraai stilleven van Kees Verwey. Dun geaquarelleerd in de stijl die onder andere ook veel door Sientje Mesdag-van Houten, jonkvrouw Jeanne Bieruma-Oosting, Harm Kamerlingh Onnes en Jan Sluyters jr. werd gehanteerd (zie ook elders op de site van Caput Ovis bij de betreffende kunstenaars). Verwey en tijdgenoten hanteerden een meer eigen kenmerkende aquarelleertechniek. Bijna een verdere verfijning van die van Jongkind, de Vlaminck, Otto de Kat e.v.a..

Afmetingen 36 × 53 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Stijl

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Vindplaats origineel

Verwey, Kees

Kees Verwey werd (naamvariant: Kees Verweij; monogrammeerde als K.V. of KV) op 20 april 1900 in Amsterdam geboren en overleed op 23 juli 1995 in Santpoort. Kees Verweij was zowel van H.P. Berlage als van Albert Verwey een volle neef. Hij volgde opleidingen aan de School voor Kunst en Kunstnijverheid in Haarlem en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij bekwaamde zich verder als kunstenaar als leerling van Henri Frédéric Boot, Johannes Hendrik Jurres en Samuel Jesserun ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verwey, Kees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Veldbouquet met fles en glas wijn'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.