Veldbouquet

Artikelnummer: CO 156.006

Stillevens zijn er in vele soorten en maten, maar stillevens van Kamerlingh Onnes zijn te herkennen uit duizenden. Dit stilleven is er een treffend voorbeeld van. Luchtig geaquarelleerd met desondanks oog voor het detail. Elke bloem van dit veldboeket heeft een eigen plaats ‘veroverd’ in de creatie, elke bloem op zich is herkenbaar en straalt een sfeer uit van ‘het voorjaar komt er aan, zie mij eens’. Het kijken naar deze aquarel betekent genieten, steeds weer.

Afmetingen 25 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Kamerlingh Onnes, Harm

Harm Hendrick Kamerlingh Onnes (Naamvarianten: Harm Hendrick Kamerlingh Onnes, Harm Hendrik Kamerlingh Onnes, Harm Henrick Kamerlingh Onnes, Harm Onnes, Harm Kamerling Onnes; monogrammen: HKO, HHKO) werd op 15 februari 1893 in Zoeterwoude geboren en stierf op 20 mei 1985 in Leiden. Harm komt uit een bekend Nederlands kunstenaars-geleerden geslacht. Hij is de zoon van Menso Kamerlingh Onnes en de neef van onder andere Onno Kamerlingh Onnes, Floris Verster en Hannie van Till- Tutein Nolthenius....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kamerlingh Onnes, Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Veldbouquet'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.