Verdronken land van Saeftinghe

Artikelnummer: CO 012.343

Zeeland had qua natuurschoon Hermans’ bijzondere belangstelling als kunstenaar. Zowel hemel als aarde kregen van hem meestal een geheel eigen inkleuring zeker zijn Zeeuwse landschappen. Of deze realistisch zijn, was en is voor hem van geen enkel belang. Het waren gewoon zijn kleurvisioenen die hij – half in trance maar vooral spontaan – vastlegde. Het maakt en maakte hem een meer dan bijzondere kunstenaar.

Afmetingen 60 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verdronken land van Saeftinghe'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.