‘Verschrikte’ geel-groene man

Artikelnummer: CO 012.224

In 2016 schilderde Herman van der Avoort een zeer geslaagd zelfportret (CO 012.204; vond vooral ook zelf!). Zozeer zelfingenomen met het resultaat dat hij kort hierna nog twee sterk gelijkende portretten – maar dan anders ‘ingekleurd’- van zijn schildersezel liet vertrekken maar wel gebaseerd op deze voorganger. Maar hij noemde ze uiteraard geen zelfportret  maar domweg portret. Wij gaven ze de titel mee ‘Verschrikte geel-groene man’ (CO 012.224) en ‘Verschrikte groen-gele man’ (CO 012.225).

Ook deze twee portretten zijn van een zeer bijzondere kwaliteit, even trendsettend qua accenten en niet of nauwelijks vergelijkbaar met in de kunstmarkt vigerende portretteerstijlen! Kenmerkend voor Van der Avoort in zijn steeds weer verrassende geheel eigen schilderstijl. Eens te meer blijkt hier het unieke talent van de veel te weinig gewaardeerde experimentele kunstenaar Herman van der Avoort!

Afmetingen 60.2 × 70.3 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over ''Verschrikte' geel-groene man'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.