Kunstenaar:Haas, Frans de

Verstild Betuws’ rivierenlandschap

Artikelnummer: CO 369.001
Onderwerp:

Een typisch Nederlands rivierenlandschap (Oude Rijn?) zoals deze alleen in Nederland voorkomen. Treffend weet De Haas de sfeer te treffen met boerenneringen verscholen achter hoge dijken en gestoffeerd met inlandse bomengroepen. Details als kribben, extra geaccentueerd door er op zittende vissers / keuvelende mannengroep, ontbreken daarom niet. Een wervender beeld van het prachtige Nederlandse rivierenlandschap is nauwelijks voorhanden.

Afmetingen 28 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

Haas, Frans de

Frans de Haas werd op 27 april 1934 in Arnhem geboren en overleed op 24 juli 2007 in Voorschoten. Frans volgde kunstzinnige opleidingen aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en aan de Vrije Academie eveneens in Den Haag. Als kunstenaar (en recensent) was hij vooral actief in Den Haag. Frans was naast graficus ook een bekwaam (pen)tekenaar, schilder, lithograaf, houtgraveur en poppenmaker van vooral dier-, figuur- en vogelvoorstellingen, stadsgezichten, interieurs en landschape...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haas, Frans de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verstild Betuws' rivierenlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.