Vierkante zon

Artikelnummer: CO 012.054

Landschappen, tornado´s, zonneschijn in één beeld gevangen; niets is Herman van der Avoort in zijn fantasiewereld te veel. Zelfs voor een vierkant zon, vechtend tegen een dreigende op de rug liggende tornado draait hij zijn hand niet om. Waar een Karel Appel of Jan Sierhuis vooral met verf knoeiden (of is dit een ten onrechte degradatie?) is Herman van der Avoort bij voortduring bezig om zijn eigen fantasiewereld en emoties in felle kleuren vast te leggen.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vierkante zon'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.