Viooltjes en Lathyrus

Artikelnummer: p15 352.001

Ofschoon Tanna (formeel is haar officiële naam: Tanna Maria van der Vedn-Adamse) nooit het fenomenale schildersniveau van haar oom heeft bereikt, maakt ze met deze aquarel duidelijk dat veel van de kunstgenen van haar bijna geniale oom op haar zijn overgegaan’. Dit werk van Tanna lijkt op het eerste gezicht een kruising tussen de stillevens van de Amsterdamse Joffers en die van haar eigen oom. Maar een nadere beschouwing laat zien dat de meer impressionistische toets en vooral de kleurenrijkdom bij oom Adamse bij haar vrijwel ontbreekt evenals het andere uiterste het meer sombere kleurenpallet van veel van de Amsterdamse Joffers.

Afmetingen 24 × 18 cm
Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o.

Afwerking

achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Adamse, Tanna Maria

Tanna Maria Adamse (naamvariant: Tanna Maria van der Put-Adamse) werd op 21 juli 1874 in Dordrecht geboren en overleed in Rotterdam op 29 november 1944. Zij was een nicht van de beroemde schilder Marinus Adamse. Tanna Maria volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. De meeste tijd als kunstenares bracht ze door in Dordrecht, Rotterdam en Vlaardingen. Als aquarellist, schilder en tekenaar had ze een sterke voorkeur voor (bloem)stillevens. Vermeld in S...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Adamse, Tanna Maria.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Viooltjes en Lathyrus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.