Vissersboot met ‘lichtbak’

Artikelnummer: p43 704.001

Het blijft altijd weer spannend om naar fraaie, intrigerende kunstwerken te kijken. Zeker als de maker ervan wel bij naam maar zeker niet bij het grote publiek bekend is. Dit werk is niet alleen fraai maar ook spannend en intrigerend. Welke boodschap heeft deze amateur kunstenaar willen overbrengen? Wilde Van Kolfschoten eigenlijk überhaupt iets met deze compositie bereiken? Of was het louter een uiting van zijn stemming van het moment? Het hem vragen kunnen we echter niet meer.
Interessant is het gegeven dat Spaanse vissers kennelijk ook met lichtbakken werkte om vissen naar hun vissersboot te lokken. Net zoals stropers van kleinwild dat al vele jaren in Nederland doen. Mogen we hier dus het kaartje van visstroper aanhangen? Deze olieverf werd door Van Kolfschoten tijdens een vakantie in Spanje geschilderd.

Afmetingen 46 × 46 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig
Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, papier

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Kolfschoten, Dirk Anton Herman van

Bij de RKD zijn geen nadere gegevens over deze in Dordrecht in de eerste helft van de 20ste eeuw werkzame arts / kunstenaar. Kolfschoten was primair huisarts in Dordrecht en schilderde daarnaast als hobby en dan vooral tijdens zijn vakanties.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kolfschoten, Dirk Anton Herman van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissersboot met 'lichtbak''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.