Vissersbootjes op et strand

Artikelnummer: CO 590.005
Onderwerp:

Deze zeer waarschijnlijk aan Jan Visser (1903) toe te schijven tekening onderstreept eens te meer zijn tekenkwaliteiten. Hij stond dan ook terecht vooral bekend om zijn pentekeningen en meer in het bijzonder om zijn tekenvaardigheden als zodanig. Ofschoon zijn beroepsmatige leven zich voornamelijk afspeelde binnen de muren van de Rotterdamse Technische School maakte hij – gezien zijn zeer diverse tekenonderwerpen – ook regelmatig uitstapjes naar het buitenland. Ook boeide de dynamiek van het bedrijfsleven en meer in het bijzonder de (Rotterdamse) haven hem zeer.

Afmetingen 35.3 × 27.8 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

Visser (1897), Jan

Jan Visser (1897-1968) werd op 29 augustus 1897 In Rotterdam geboren en overleed daar ook op 16 september 1968. Jan volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was als kunstenaar voornamelijk actief in de regio Rotterdam Daarnaast maakte hij enkele reizen naar het buitenland (o.a. Italië). Visser was naast schilder en aquarellist ook actief als glaskunstenaar. Zijn favoriete onderwerpen waren havengezichten portretten, christelijk-...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Visser (1897), Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissersbootjes op et strand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.