Vissersvrouw (Op Kunstb 1976)

Artikelnummer: CO 575.004

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Constant Permeke genaamd Visservrouw opgenomen in jaargang 1976 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig
Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Uitgever

Permeke, Constant

Constant Permeke (naamvariant: Permeke; signeerde als Permeke) was de zoon van Henri Louis Permeke, de vader van Paul en John Henry Permeke en de grootvader van James Permeke, werd op 31 juli 1886 in Antwerpen geboren en overleed op 4 jaunuari 1952 in Oostende. Constant Permeke volgde een opleiding aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was leerling bij Jean Delvin. Permeke was vooral als kunstenaar actief...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Permeke, Constant.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissersvrouw (Op Kunstb 1976)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.