Kunstenaar:Bitter, Theo

Vloerontwerp in De Stijlsfeer

Artikelnummer: CO 886.001

Ook werden in het verleden (denk maar aan bekende postzegelontwerpers als Toorop, Nikkels e.v.a.) en worden kunstenaars ook nog vandaag-de-dag uitgenodigd om mee te denken tijdens het ontwikkelen / ontwerpen van commerciële producten. Waar inmiddels niemand meer vreemd opkijkt bij het horen van ‘faculteiten industrieel ontwerpen’ op hogescholen en universiteiten was het zeker in het langere verleden minder gebruikelijk om kunstenaars hiervoor uit te nodigen / bij te betrekken. Theo Bitter tekende weliswaar niet voor postzegelontwerpen maar drukte zeker een stempel in de beginjaren van de 20ste eeuw op het denken in termen van dat industriële producten er ook appetijtelijk uit dienen te zien.

Afmetingen 32 × 21 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

(conté)potlood, aquarel

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Bitter, Theo

Theo Bitter (naamvariant: Theodorus Bitter; signeerde als THEO BITTER of Theo Bitter en monogrammeerde als THB of TH.B) werd op 16 december 1916 in Den Haag geboren en overleed op 13 februari 1994 eveneens in Den Haag. Theo volgde kunstzinnige opleidingen bij de Vrije Studio in Den Haag en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Bitter was onder andere leerling bij Willem Hussum, Henk Meijer (1884-1970), Arnold Smith en Harrie Verburg. Onder zijn eigen leerlingen (al...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bitter, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vloerontwerp in De Stijlsfeer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.