Kunstenaar:Löb, Alfred

Voor Jo en André

Artikelnummer: CO 533.005
Onderwerp:

Portretteren is een vak apart en zeer in het bijzonder als de basis ervan een ets betreft. Deze ets van Alfred Löb is qua kwaliteit zeker te vergelijken met zijn zelfportret (zie ook CO 533.002). Alleen al vanwege de precisie. Met deze ets onderstreept Löb andermaal zijn vakmanschap als graficus ondubbelzinnig. Ook wat portretteren betreft kunnen vele collegae aan de etser Alfred Löb zeker een voorbeeld nemen!

Afmetingen 18 × 24 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t., passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Löb, Alfred

Alfred Löb (voorkeursnaam Alfred Löb; naamvariant Alfred Loeb) werd op 2 mei 1883 in Elberfeld (Wuppertal) (enkele naslagwerken vermelden echter Wenen / 2 mei 1885) geboren en overleed op 12 april 1959 in Den Haag. Löb volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij Henk Meijer. Löb werkte als kunstenaar uitsluitend in Nederland (Almelo, Den Haag en Barneveld) met uitzondering van de oorlogsperiode in Theresienstadt (concentratiekamp). Als g...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Löb, Alfred.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voor Jo en André'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.