Kunstenaar:Löb, Alfred

Voor Trees

Artikelnummer: CO 533.004
Onderwerp:

Portretteren is een vak apart en wel in het bijzonder als de basis ervan een houtdruk betreft. Deze houtdruk van Löb is minstens net zo indrukwekkend als zijn zelfportret (zie ook CO 533.002). Alleen al vanwege de precisie van houtsteken als zodanig. Met deze houtdruk onderstreept Löb andermaal zijn vakmanschap ondubbelzinnig. Ook wat houtsnijden betreft kunnen vele hedendaagse kunstenaars aan Löb een voorbeeld nemen!

Afmetingen 27.6 × 29.7 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(hout-, linoleum)snede

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Löb, Alfred

Alfred Löb (voorkeursnaam Alfred Löb; naamvariant Alfred Loeb) werd op 2 mei 1883 in Elberfeld (Wuppertal) (enkele naslagwerken vermelden echter Wenen / 2 mei 1885) geboren en overleed op 12 april 1959 in Den Haag. Löb volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij Henk Meijer. Löb werkte als kunstenaar uitsluitend in Nederland (Almelo, Den Haag en Barneveld) met uitzondering van de oorlogsperiode in Theresienstadt (concentratiekamp). Als g...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Löb, Alfred.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voor Trees'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.