Kunstenaar:Larij, Jan

Voorjaar aan de Vechtplassen

Artikelnummer: p14 584.001

Jan Larij minder bekend dan zijn neef de jongere Roland Larij maar zeker zo begaafd zette als het ware de (familie)liefde voor de natuur en in het bijzonder het buitengebeuren in. Ofschoon in Dordrecht geboren en opgegroeid met de majestueuze Biesbosch op loopafstand, koos hij vaak voor de vele andere fraaie natuurrijke plekjes van Nederland om deze op doek vast te leggen. Dit doorkijkje, ergens langs de Vechtplassen, getuigt daarvan. Details als boterbloemen ontgingen hem niet en geven -zeker aan dit doek – een warm voorjaarsgevoel.

Afmetingen 41 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

Larij, Jan

Jan Larij (naamvariant: Johannes Larij) werd op 7 december 1879 in Dordrecht geboren en overleed in Haarlem op 23 januari 1963. Hij was een neef van de eveneens zeer bekend Dordtse schilder Roland Larij (zie elders op de website van Caput Ovis) en een zoon van Cor Larij. Jan Larij volgde een opleiding aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs en kreeg daarnaast les van Cor en Roland Larij. Daarnaast ontving hij nog de nodige wijze raadgevingen van zijn oom Roland en tekenlessen van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Larij, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorjaar aan de Vechtplassen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.