Voorjaarsbloemen in vaas

Artikelnummer: CO 553.002

Ook Jan Franken Pzn. heeft zich – zoals vele van zijn mede Pulchrileden – gewaagd aan het stilleven. Altijd weer geeft het stilleven een helder beeld van het kunnen van een kunstenaar. En het behoeft in dit verband weinig betoog dat Franken zeker tot de meer begaafde kunstschilders uit zijn tijd kan worden gerekend. Impressionistisch zoals Noltee schilderde maar minder brutaal als een Fred Brouwer.

Afmetingen 45 × 56 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Franken, Jan Pzn.

Jan Pzn. Franken (voorkeurnamen: Jan Franken Pzn, Joannes Petrus Josephus Franken; monogrammeerde als FPZN, FPzn, FP) werd op 18 november 1869 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 februari 1977. Hij was de zoon van Piet Franken. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Frits Jansen. Zelf werd hij later de leraar van Mies Biermasz en Charles Stok. Franken was zijn hele leven als kunstenaar actief in De...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franken, Jan Pzn..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorjaarsbloemen in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.