Voorstraat Dordrecht

Artikelnummer: CO 231.055
Onderwerpen: , ,

Haagse Noltee IS zo ongeveer Dordrecht in persoon! Duizenden schetsen, tekeningen, olieverven, aquarellen en pastels van zijn hand hebben op even zovele manieren deze prachtige, oude stad vastgelegd. Maar ook als kunstenaar heeft Noltee vele collega’s in maar ook buiten Dordrecht geïnspireerd en de weg gewezen naar de kunst van het waarnemen en het vastleggen van de waargenomen beelden. Ook deze viltstifttekening getuigt van Noltee’s uitzonderlijke waarnemingsvermogen. De wijze waarop hij in deze tekening de middenstandsdynamiek heeft weten te combineren met het historische karakter van de (hoofd)Voor(winkel)straat is virtuoos.

 

Afmetingen 18 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

viltstift

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorstraat Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.