Kunstenaar:Bosch, Lou ten

Voorstraat Haven Dordrecht

Artikelnummer: CO 1050.001

Een zeer – voor Lou ten Bosch – karakteristieke, natuurgetrouwe tekening van één van de vele pittoreske Dordtse binnenhavens. Hier de midden in de oude binnenstad gelegen Voorstraat Haven met zijn ratjetoe van sloepen, boten en bootjes, zo kenmerkend als de enige echte Dordtse volkshaven. Zelfs het voormalige bootje van de beroemde schilder Cor Noltee werd niet door hem getrouw weergegeven.
Onnodig te zeggen dat Lou ten Bosch zeer bijzondere tekenkwaliteiten in  zich verenigde. Niet alleen zijn technische tekentalent maar meer nog zijn sfeerbepalende zacht potlood accentueringen maken het geheel tot een bijzonder kijkspektakel (en tijdsdocument!).

Afmetingen 54 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bosch, Lou ten

Lou ten Bosch (naamvariant: Ludovicus Roeland Marie Bosch) werd op 21 mei 1923 in Rotterdam geboren en woont tegenwoordig (2017) in Warnsveld. Hij is getrouwd met Ank ten Bosch. Lou volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rotterdamse Kunstacademie en was verder autodidact als poppenmaker, schilder, tekenaar. Hem interesserende onderwerpen zijn landschappen en stadsgezichten. Van hem zijn naast olieverven ook werken op leisteen bekend. Om den brode was hij daarnaast docent tekenen aan d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bosch, Lou ten.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorstraat Haven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.