Kunstenaar:Vos, Peter

Vrij Nederland Vrolijk Ganzenbord

Artikelnummer: CO 698.099

Een zeldzaam gaaf exemplaar van het door Peter Vos ontworpen en geïllustreerd ‘VN Nederlands Ganzenbord’ stammend uit 1997 en als lithografische bijlage gevoegd bij het Kerstnummer 1997 van Vrij Nederland. Vele (karikaturale) dieren vonden er een plek en kijken naar de vele tekeningen als zodanig was al een spel op zich op zoek naar kenmerkende karikaturen.Het duurde even voordat lezend Nederland goed door had welk een fenomenaal bordspel door Peter Vos was getekend en hen als bijlage in de schoot was geworpen. Een paar weken later annonceerde VN dan ook dat het Ganzenbord nog kon worden nabesteld (zie de 2de, bijgevoegde foto). Desondanks hebben maar weinig exemplaren de tand des tijds doorstaan.

Zeer gaaf exemplaar.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset), gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht. Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso. Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tek...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrij Nederland Vrolijk Ganzenbord'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.